Çocuklara Neden Programlama Öğretmeliyiz?




Neden Programlama Öğrenmeliyiz ?
Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg ve bilgisayar alanında daha birçok isim. Hepsinin ortak özelliği ise küçük yaşta programlama öğrenmiş olmaları.
Bugün sadece Bilgisayar yada Yazılım Mühendisliğinde değil tüm mühendislik disiplinlerinde ve matematik bölümünde bilgisayar programlama dersi zorunlu olarak okutuluyor. Programlamayla bilgisayarlara yada diğer makinalara nasıl davranacaklarını söylerken bizde problemlerin nasıl çözüleceğini ve sistemli düşünebilmeyi öğreniyoruz.
Kod yada Algoritma yazabilmek bize problemlere farklı yönlerden bakabilme ve en kestirme çözümü bulabilme yeteneği kazandırıyor.Dünyanın en büyük firmalarının kurucuları ve en meşhur programcılar herkesin küçük yaşlardan itibaren programlama öğrenmesi gerektiğini savunuyorlar.
Steve Jobs ;
“ Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli. Çünkü bu, insana nasıl düşüneceğini öğretiyor. Ben bilgisayar bilimini bir sosyal bilim olarak görüyorum. Bu herkesin öğrendiği bir şey olmalı. ”
Özet olarak programlama öğrenmek insana; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor. Programlama bilen bir kişi bir makinanın ya da sistemin işleyişini daha kolay ve daha hızlı kavrayabiliyor ve problem çözerken makinanın çalışma mantığını göz önüne alarak daha kestirme çözümler üretebiliyor.
En çok kullanılan sosyal ağ olan Facebook’un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmiş. Dünya devi Bill Gates’in ilk programı 13 yaşında yazdığı üçtaş oyunuydu. 15 yaşına geldiğinde ise BASIC dilinin yeni bir versiyonunu tasarlayıp yazmıştı.
Google Plus'da PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder